top of page

ÖZEL ŞEYMA KILINÇ ANAOKULU HER ÇOCUĞUN ÖZEL YOLCULUĞU

EĞİTİM SİSTEMİMİZ

 

Erken çocukluk döneminde, çocuklarımıza kendini tanımayı, yeteneklerinden haberdar olmayı, akranlarından farklı olan özelliklerini keşfetmeyi ve ömür boyu sürecek olan öğrenme serüveninde, gelişim dönemine uygun kazanımlar edinmesini sağlıyoruz.

 

Çocukluğun değerini önemseyerek, çocuklarımızın ihtiyaçlarını ve en iyi öğrenme yöntemlerini anlamayı hedefler. Burada çocuklar toplumun bir parçası olarak görülür. Kendi hayatlarında aktif rol alır, fikirlerini uygun ifade keder, serbest oyunlar oluşturur ve duygularını gösterir.

 

 

EĞİTİM KADEMELERİMİZ

 

ÖNCELİĞİM KADEMESİ (36 AY)

Sosyal yaşamın başladığı; ev sürecinden ayrılıp, sosyal etkileşime teşvik edilerek diğer çocuklarla iletişime geçme, oyun oynama ve paylaşma becerileri desteklenir. Okul öncesi eğitime ilk atılan evredir.

 

 

BENLİĞİM KADEMESİ (36-48 AY)

Arkadaşlarıyla etkileşime geçme, paylaşma, empati kurma ve duygularını ifade etme becerileri geliştirilerek, sosyal ve duygusal gelişim desteklenir. Matematiksel kavramlara giriş yapılır. Dil ve iletişim becerilerinin gelişimi desteklenir.

 

YETENEKLERÄ°M KADEMESÄ° (48-60 AY)

 

Sanatsal ve üretkenlik becerileri desteklenir. Resim yapma, müzik dinleme, drama oyunlarına katılma gibi sanatsal ve üretkenlik içeren etkinliklerle, özgüveni arttırılır. Matematik ve fen kavramları keşfedilir. Sayılar, şekiller, uzunluk, büyüklük gibi temel matematik ve fen kavramları anlamlandırılır.

 

HAZIRLIĞIM KADEMESİ  (60-72 AY)

 

Bilişsel kavramlar ve fen bilgisi kavramları keşfedilir. Temel fen kavramlarını deneylerle keşfetme, neden-sonuç ilişkilerini anlama becerileri geliştirilir. Okuma ve yazma hazırlığı, ses farkındalığı çalışmalarıyla dil ve okuma becerileri geliştirilir. Matematik ve mantık becerileri güçlendirilir. Okul öncesi eğitimin tamamlandığı, ilkokula hazırlık sürecinin son evresidir.

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

ÖZEL ŞEYMA KILINÇ ANAOKULU HER ÇOCUĞUN ÖZEL YOLCULUĞU

EĞİTİM SİSTEMİMİZ Erken çocukluk döneminde, çocuklarımıza kendini tanımayı, yeteneklerinden haberdar olmayı, akranlarından farklı olan özelliklerini keşfetmeyi ve ömür boyu sürecek olan öğrenme serüve

NEDEN BÄ°Z ?

Sevgili ebeveynler, okul öncesi dönem öğrenme değil, deneyimleme dönemidir. Şunu şöyle öğretiyoruzdan da ziyade amacımız, çocuğunuzu büyütürken önemsediklerimiz. Okulumuz, ailelerimizi de kapsar ama a

bottom of page